luni, 8 decembrie 2008

WINDSURFING , WINDSURFING

Credeati ca am pus velele in cui ? Ha , Ha ! Cred ca ma dau toata iarna asta , la cat de cald e . Acasa mi-au inflorit toti trandafirii . Am prins iar o zi cu vant si soare . Temperatura 17grade , vant 10knots S-SW . E adevarat , am planat cu o placa Starboard Formula 161 si cu vela Neil Pryde RS5 de 12,5m . Placa are 1m latime(cat o usa de apartament) Nu va spun ce greu e sa ridici vela asta cat acoperisul unui garaj. Cand te tine ea , nu mai e nici o problema si totul devine placere . Mare grija sa nu o scapi in apa ! Prieteni , trebuie sa va marturisesc si voua bucuria unei zile de zburdat pe ape . De fapt se vede asta la sfarsitul filmului . Vantul cazuse , dar eu eram pe deplin satisfacut . Data viitoare cred ca iau un fierbator sa-l bag in apa , ca tare mai ingheata degetele la manute . Cu bine !................................................................ATENTIE ! Velele mari in special trebuiesc foarte bine intinse , astfel incat sa fie ondulate pe marginea de cadere minim 3 intervale de balene , in partea de sus . In film vela e ondulata pe 6 intervale . Altfel ea nu poate fi controlata . P.S. Daca nu acum..... atunci cine ?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ! Cum dreak intri in apa pe vremea asta ?De cat e noprenul , ca vad ca nu ai nici casca.

Salut !
Toto

Lulu spunea...

E un neopren normal de 5 cu putin kevlar pw la umeri . Oricum nu e bine sa stai mai mult de 2 ore in el . Pe masura ce obosesti incepi sa simti si frigul.
Cu bine !

Anonim spunea...

Salutare si La Multi ani. Am descoperit acest blog de curand , dar acum m-am hotarat sa scriu ceva. Este foarte interesant ! Si eu sunt un windsurfer (din constanta) undeva peste incepator, dar mai am multe de invatat. Sunteti foarte tare !!! sa va dati in decembrie pe lac....nu cred ca voi face asta vreodata. Felicitari. Am inceput acest sport prin '94 in America de sud unde am luat primele lectii. De atunci am facut prin Croatia, Grecia, Ungaria-Balaton....dar niciodata in Romania...pentru ca nu m-am echipament personal. Poate imi iau anul asta. Toate cele bune !

Seby