duminică, 30 martie 2008

Pagina de comentarii si intrebari

Sper ca aici voi putea sa va ajut si sa fiu ajutat in demersul pentru promovarea acestui minunat sport . Astept sugestiile voastre ! :))

37 de comentarii:

Lulu spunea...

Va anunt ca la aceasta data deja impatimiti de acest sport , au iesit de cateva ori pe apa in Mamaia in prima jumatate a lunii martie ce a fost darnica in vant si soare !

Lulu spunea...

Daca doriti sa veniti la winsurf la sfarsit de saptamana consultati http://www.windguru.cz/ro/index.php?sc=57455 sau apelati la mine si va voi comunica ce doriti sa aflati

Anonim spunea...

Ma intereseaza foarte mult oportunitatile/posibilitatile de windsurfing din Romania. Rog detalii pe email: cori_corne@yahoo.com.

Multumesc frumos,
Corina

Anonim spunea...

crezi ca sambata si duminica e vreme buna de windsurf ? vreau sa vin la mare cu 2 prieteni sa incercam sa ne dam .
Dan :)

Lulu spunea...

Alegerea pentru acest final de saptamana este excelenta . Vineri , sambata , duminica si luni se prognozeaza un vant de forta (3-4 Bft ) din directia sud . Este vantul ideal , caracterizat prin constanta . Soarele va fi darnic de asemenea . Bagajele pe masina ........si la drum ! Vei gasi multi surferi pe apa .

Lulu spunea...

As avea motive sa spun ca m-am saturat cat m-am dat in ultimele 2 saptamani . Dar nu o fac pentru ca eu nu ma satur niciodata . HA ! Niciodata !

Anonim spunea...

Salut,
un echipament second(nivel incep-interm). Placa undeva la 130-150L.Multumesc.

Anonim spunea...

Salut,
vreau sa cumpar un echipament second(nivel incep-interm). Placa undeva la 130-150L. Aveti de vanzare sau imi puteti recomanda unul?Multumesc.

Lulu spunea...

raskala >>>> cate kg ai ? Am sa iti fac un set in cel mai scurt timp si iti comunic .

Anonim spunea...

Am 80kg.

Lulu spunea...

raskala>>> ti-am gasit o vela de 8.3m ,catarg si ghiu . Nu gasesc inca o placa de 130-150L . Nu te-am uitat ! Am fost intre timp si putin in Turcia la windsurf .

Lulu spunea...

Raskala>>> am gasit tot . Da-mi mailul tau sa iti transmit foto si detalii .

Cu bine !

Unknown spunea...

Salut!

M-ar putea ajuta si pe mine va rog cu un echipament second, pentru un nivel incepator- intermediar? Eu am 70 kg si chiar as vrea sa invat vara asta.

Multumesc,

Mihnea
prosport@gmail.com
0744332135

Anonim spunea...

Salut LULU, mailul meu este: raskalla@yahoo.com . Astept raspunsul de la tine. Merci.

Vali spunea...

Salut.

Crezi ca ma poti ajuta si pe mine cu o configuratie pentru un incepator(incepator adica n-am mai pus picorul pe vreo placa pana acum)?

Am 90 kg - 1.83 m.

Merci anticipat.

Vali

vmladin@yahoo.com
vmladin@gmail.com

Lulu spunea...

Iti trebuie o placa de 150-180L , o vela de 8M si trebuie sa te dai cu ele . Musai !

Bogas spunea...

Ola :) sunt un nou impatimit al windsurfing_ului. Am iesit de 2 ori pe apa cu un echipament imprumutat motiv pentru care as dori sa-mi achizitionez un echipament de incepatori SN, pt inceput. Am 1.77m , 75kg. Care ar fi echipamentul ideal ? Multumesc !

Lulu spunea...

bogas>>>>> placa Formula 150-160 si vela 7m pentru inceput . Nu exista o singura placa si o singura vela pt toate vanturile .Recomand Formula pentru ca se poate invata rapid cu ea intrarea in planaj si apoi o folosesti oricat de avansat vei fi.Este de asemenea folosita in majoritatea timpului , la vantul din zona noastra geografica.
Succes !

Lulu spunea...

ATENTIE ! Nu stricati banii pe echipament nou .Asta o faceti atunci cand stiti ce luati si de ce . Si nici atunci .

Anonim spunea...

sal, poti sa-mi spui te rog cam cat de nasol este cand fulgera, mi se pare foarte periculos sa iesi pe apa cand se intrunesc conditiile,eu unul as iesi si pe ploaie dar mie tare frica de fulgere.

ce sa fac atunci bate vantul, offf

24 august 2008 08:46

Lulu spunea...

este adevarat ca uneori cand e vant bun apar si fulgere . Sfatul meu este :retragerea urgenta la mal . Catargul este caun paratraznet pe care-l tii in brate , cel mai inalt paratraznet de pe tot luciul apei pe care te afli . Daca esti insa foarte departe de mal sau din diverse motive nu poti sa te indrepti spre el lasa vela pe apa si coboara si tu in apa . Stai acolo pana trec norii .

Anonim spunea...

Salut fratzilor, am citit pe neràsuflate tot ce ne invatzà Lulu cu generozitate.Pot spune cà m-am emotzionat vàzind cà cineva se ocupà la modul serios de windsurf in Romania.Acest minunat sport l-am descoperit in 2001 in concediu la Eforie.Acum a devenit un stil de viatzà, un "drog" sànàtos pe care trebuie sà mi-l administrez de cite ori reusesc.Fiind un emigrant in Italia, majoritatea iesirilor sunt pe lacurile din nord ; Como sau Garda, iar de anul àsta si pe màrile din sudul Italiei unde cind suflà o face fàrà economie.Vouà, cei care vetzi incepe aceastà infinità aventurà va sfàtuiesc(chiar dacà Lulu s-a gindit la tot) sà nu renuntzatzi dupà citeva incercàri,cu multe càzàturi ,cu mult efort si fàrà satisfactii, pinà la urmà vetzi fi recompensatzi abondant. Sà auzim de bine, si cum zic verii nostri italienii: BUON VENTO A TUTTI ...!CIAO

29 septembrie 2008 01:55

Lulu spunea...

Salut nicojibe !

Bucuria ta se reflecta in mine inzecit . Se cunoaste ca indragesti aceasta indeletnicire ce aduce mari satisfactii . As dori sa imi transmiti adresa ta de mail sa corespondam pe teme de windsurfing . Ne mai impartasesti si noua din experienta ta pe apele italiene . Ne poti trimite si foto sa publicam aici pe blog . Este in fond un blog dedicat windsurferilor romani de pretutindeni . Nu e un blog despre mine cum multi ar putea crede , ci despre noi . Toti ! Ce ne trimiti nu poate decat sa ne largeasca orizontul .
Cu bine !Si astept.

Anonim spunea...

adresa mea: zionico68@yahoo.it Cred cà o sà avetzi ca povesti dupà weekend-ul àsta, previziunile zic bine.Sper sà gàsesc si eu ce trebuie.Sambàta se anuntzà fohen(vant cald din nord de peste Alpi).Dacà intrà bine, 5m de velà s-ar putea sà fie prea mare.Yeeee...!!! Ne auzim.CIAO.

Lulu spunea...

este adevarat vantul promis e bun , insa directia W e tare dezgreabila aici . La mare e adapost total la mal si trebuie sa iesi greu , mult in larg .Pe lac apa fierbe ca intr-un cazan , iar valurile vin din toate directiile fara nici o noima .E un chin navigatul pe un vand din acesta directie .
Cu bine !

Anonim spunea...

Salutari , Ma numesc Janin si i-ti scriu din Spania . Pe scurt am fost incintat de modul cum este realizat blog-ul si mai ales de sfaturile deosebite pe care le dai celor necunoscatori si la inceput de drum. Ti-am ascultat sfatul si am apelat la un instructor de windsurf, iar in prezent stiu sa stau pe placa ,sa ma intorc de unde am plecat, sa virez, etc.,dar sunt intr-o mare dilema -nu stiu ce echipament sa-mi iau ( sunt o diversitate de marci inclusiv formula o regasim la Fanatic,Starboard,AHD, ETC.)si deasemeni am o multime de alte intrebari cum ar fi : pot avea incredere in kit -le gasite pe internet atit cele cu placa cit si cele fara? :sunt anumite sit-uri unde se pot gasi echipamente second hand sau noi dar din anii trecuti scoase la vinzare de firmele constructoare care aplica reduceri importante? etc.Am 80kg-1,80- si locuiesc pe latura de E a Spaniei in Tarragona-Cataluña .I-ti multumesc si astept raspuns. Felicitari inca odata pt blog.

Lulu spunea...

Sfatul meu este acelasi de fiecare data . Investeste de la inceput in ceva bun si de durata . Cumpara deci , o placa Formula 162L(de preferat Starboard). Te va ajuta sa progresezi rapid , dar o vei folosi si ca avansat .Cauta pe forumurile de windsurfing din zona ta si o vei gasi la pret excelent in perfecta stare . Sau chiar la magazine online ce au reduceri masive mai ales acum in extrasezon . Ia vela de 7m si 9m , pentru ca in zona ta , e vant ce se preteaza la aceasta dimensiune. Oricum la inceput vei iesi numai pe un vant de 2-3 bft . Nu lua kituri complete gen BIC . Daca ai invatat deja sa te intorci de unde ai plecat , nu mai ai nevoie de asa ceva . Uita !
Dar cel mai important e , sa faci rost de timp mult pentru practica . Succes Janin !!

Anonim spunea...

in primul rind tin sa-ti multumesc inca odata pt sfaturile date (este mare lucru sa sti ca ai un prieten care te poate sfatui cum este mai bine sa faci); saptamina aceasta am avut ultima instruire cu instructorul meu (sfirsit de sezon) si pe un vint destul de puternic,in rafale si valuri pe masura am avut prima iesire in larg la o distanta asa de mare (3-400m) m-am descurcat bine dar cu caderile de rigoare -marea este destul de pretentioasa cu cei novici-si de fiecare data cind am iesit cu instructorul am avut ceva de invatat pornind de la atitudine, tehnica si pina la cele mai marunte si aparent nesemnificative gesturi am incercat sa trimit un comentariu pe blog dar nu stiu daca am reusit (daca nu, prefer sa i-ti scriu pe mail)mi-ai recomandat velele de 7 si respectiv 9, intrebarea mea este la ce mod pot alege dimensiunea catargului pt a se potrivii la cele 2 vele si respectiv la altele mai mici cum ar fi de 3, 4,5 ...(stiu ca pe vela se gasesc scrise dimensiunea catargului si a ghiulului),. aceeasi intrebare si pt alegerea ghiulului, scopul fiind clar- reducerea pe cit posibil a cheltuielilor de achizitionare a echipamentuluii-ti multumesc
janin

Lulu spunea...

Pentru a face economie , cumperi un catarg pentru 2 vele . Iei numai un catarg pt vela de 7m . De obicei are 4.60m (citesti pe vela) si mai cumperi 2 talpi de catarg din care una cu prelungitor de 45cm pe care o folosesti pt vela de 9m ( in genere se foloseste catarg de 4.90m la aceasta vela). La ghiu procedezi invers . Citesti pe vela de 9m ce dimensiune are ghiul si cumperi acea dimensiune . Apoi acelasi ghiu folosesti si la vela de 7 pentru ca se poate strange . Deci un catarg mic si pentru vela mare si un ghiu mare si pentru vela mica .
Cu bine !
Hai trage tare ca la anul esti pe picioarele tale .

Anonim spunea...

Salut lulu ! Crezi ca daca am vazut filmul asta o sa reusesc sa trec de cele 65-85 de puncte cat am reusit pana acum ?Avem 2 sali la noi si mai merg cu gasaca . Tu dupa cat timp ai reusit sa obtii punctele ce le-am vazut aici ?

Anonim spunea...

cat costa cazarea la Pinguin pe timp de iarna???
poate ma bag sa vin 2-3 zile sa invat si eu water start-ul

Anonim spunea...

eu sper sa fie activitate acolo inca, si chiar poate ca exista si un trainer

trebuie sa-mi iau repede portia, ca intru in sevraj

Lulu spunea...

Activitate e inca . Vremea e excelenta si vant sufucient . Cu cazarea la Pinguin e o mica problema insa . Hotelul e inchis din Octombrie . Lacul insa e la dispozitia tuturor pasionatilor .
Cu bine !

Lulu spunea...

Daca ma suni , te pot ajuta sa inveti ceva nou daca doresti .
Cu bine !

Anonim spunea...

Salutare si La Multi ani. Am descoperit acest blog de curand , dar acum m-am hotarat sa scriu ceva. Este foarte interesant ! Si eu sunt un windsurfer (din constanta) undeva peste incepator, dar mai am multe de invatat. Sunteti foarte tare !!! sa va dati in decembrie pe lac....nu cred ca voi face asta vreodata. Felicitari. Am inceput acest sport prin '94 in America de sud unde am luat primele lectii. De atunci am facut prin Croatia, Grecia, Ungaria-Balaton....dar niciodata in Romania...pentru ca nu m-am echipament personal. Poate imi iau anul asta. Toate cele bune !

goviro spunea...

Salut,
Cred ca ma puteti ajuta. Ma interesaza o configuratie windsurf (second hand)pentru : 65 kg, 1,65m. Daca se poate, estimati va rog si un pret total.Sunt din Galati si in imprejurimi sunt cateva lacuri adecvate(sper eu) pentru practicarea acestui sport. Gabriel,
Multumesc,
email:goviro2003@yahoo.com

cata spunea...

sa traiesti profesore ! am o febra musculara de ma c.. pe mine ! ne vedem simbata !